top of page

Fjällvandra

Årstid

Sommar

Om upplevelsen

Här finns leder för både stora och små fjällvandrare. Lederna är tydligt märkta, så att du kan känna dig trygg – oavsett om du är ute på en kortare dagstur eller vandrar lite längre med övernattning.

Kungsleden är den mest kända leden, där en av höjdpunkterna är att vandra genom det mäktiga Syterskalet. Här finns även möjlighet att lägga in en extra dag för att göra en topptur till Västerbottens högsta fjäll, Norra Sytertoppen 1 768 m ö h.

Lummiga fjällsluttningar, storslagna fjällvidder, höga bergstoppar och djupa frodiga dalgångar. Svenska fjällen är lika fantastiska vilken årstid det än är och här finns alltid mycket att välja på vare sig du fjällvandrar på egen hand, med familjen eller kompisgänget.

Den riktigt äventyrliga känner säkert också till Vita och Gröna bandet. Tanken med banden är att man med egen kraft tar sig från Grövelsjön i söder till Treriksröset i norr, eller tvärtom.

Färden skall genomföras som en sammanhängande tur utan längre uppehåll och utan hjälp utifrån (t.ex. med skoter utkörd mat m.m. till fjällfararen ute på tur). Turen kan genomföras året om. Bandens färg anger vilken säsong som turen genomförts. Miljö-, natur och kulturhänsyn ska vara både en ledstjärna och en självklarhet.

Läs mer på: https://www.vitagronabandet.se/

Att tänka på

• Om du ska vandra ensam, tänk på att meddela en anhörig den rutt du planerar att gå.

MER OM FJÄLLVANDRING
https://www.hemavantarnaby.com/gora-sommar/fjallvandring/

bottom of page