top of page

Sommarfiske

Årstid

Sommar

Om upplevelsen

Hemavan ligger perfekt till när det kommer till spännande fiske.

GUIDAD FISKETUR
Tunet erbjuder fisketurer både sommar och vinter. Alla med lokala guider som kan omgivningarna och de bästa vattendragen.

Några exempel är:
• Exklusivt sommarfiske i Ältsån & Laivabäcken, som sker i samarbete med Vindelfjällens Samecenter som ägs av medlemmar i Rans sameby. Fisket är kvoterat.

• Vi fiskar i Norges största övärld med bland annat kritvita och kalla laguner. Här fiskar vi efter många olika havsfiskar bl.a. torsk, sej, ur, långa, pigghaj och hälleflundra. Fisket sker under hela året, och allra bäst är det mellan september och maj.

• Lax & Havsöringsälvar inom 45 min med bil. Nära oss, på den norska kusten finns både små och stora älvar med en god lax- och öringsstam samt några med havsröding. Fisket startar kring midsommar med säsong för havsröding. Sedan kommer lax och havsöring. Havsöringen nappar till i slutet på september.

Läs mer under Guidade Turer i vår huvudmeny.

Fisket i fjällvärlden är mångsidigt. Här kan man flugfiska, strömfiska, meta eller pimpla. Upplevelserna och teknikerna är olika och varje årstid har sitt speciella fiske.

Att tänka på

GLÖM INTE FISKEKORT

• På iFiske kan du köpa digitala fiskekort till 976 fiskeområden över hela landet.
https://www.ifiske.se/

• På Nature IT kan du köpa fiskekort för statliga vatten i Norge och Sverige
http://natureit.se/sv/buy/fishing

• Lokalt i Hemavan kan fiskekort köpas på: Hemavan Tärnaby Turistbyrå, Berglunds Järnia samt Cykel & Fiskecenter

MER OM FISKE
https://www.hemavantarnaby.com/gora-sommar/fiske/

bottom of page