top of page

tors 27 apr.

|

Hemavan

Hemavan Topptursweekend - 2 nivåer

En garanterat minnesvärd topptursweekend, tillsammans med topptursguiderna Anton Grindgärds och Per Jannesson. Med sig har de Josef Westerlund, uppskattad IFMGA Bergsguide med erfarenhet av skidguidning från världens alla hörn.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Hemavan Topptursweekend - 2 nivåer
Hemavan Topptursweekend - 2 nivåer

Tid och plats

27 apr. 2023 15:00 CEST – 30 apr. 2023 11:00 CEST

Hemavan, KVARNSTENSVÄGEN 1, 925 93 Hemavan, Sverige

Om evenemanget

Äntligen kan vi lansera Topptursweekend Hemavan, som görs i samarbete med våra lokala topptursguider Anton Grindgärds från Hemavan Adventure och Per Jannesson från Bergtrygg. Med sig har de Josef Westerlund, uppskattad IFMGA Bergsguide med erfarenhet av skidguidning från världens alla hörn. Välkomna på en långhelg med två dagars toppturer och skönt häng på Tunet, där vi övernattar, äter och umgås.

Toppturerna erbjuds i två nivåer. Max antal är 14 platser.

PROVA PÅ (8 platser) (fåtal platser kvar)

Passar dig som är nyfiken. Ingen tidigare erfarenhet krävs av topptur, men du bör behärska åkning i röd pist i varierande förhållanden och helst provat lite off pist. Dina guider är Anton och Per och här går vi grundligt igenom utrustning och teknik.

NÄSTA STEG (6 platser) (FULLSATT)

Passar dig som gått toppturer flera gånger tidigare och vet att du gillar det. Här får du fördjupa dina erfarenheter tillsammans med likasinnade. Denna grupp går med Josef som guide och får uppleva mer avancerade toppturer.

Läs mer om våra fjäll och guider under www.tunet.se/toppturer

BOENDE & MAT

Vi bor och äter frukost och middagar på Tunet, som ligger i hjärtat av Hemavan. Boendet erbjuds i dubbelrum och gemensamma lägenheter. Alla gäster garanteras eget sovrum och placeras utifrån hur man känner varandra.

PROGRAM

Torsdag kväll: Introduktion och säkerhetsgenomgång av våra guider. 

Vi tänder eldstaden utomhus och presenterar oss för varandra.

Fredag: Gemensam frukost, förberedelse av matsäck, topptur (6-8h).

Varm bastu, gemensam middag och häng i baren för den som vill.

Lördag: Gemensam frukost, förberedelse av matsäck, topptur (6-8h).

Varm bastu och badtunna för den som vill. Gemensam middag och barhäng.

Söndag: Gemensam frukost med avslutning. Hemresa.

UTRUSTNING

  • Lavinsäkerhetsutrustning (transciever, sond och spade) är obligatorisk. Lavinryggsäck rekommenderas. Medtag egen eller låna av oss.
  • Skidutrustning för toppturer krävs (finns att hyra av oss eller vid skiduthyrningen på Centrumliften eller Solkatten)
  • Utförlig packlista skickas i god tid innan avresa.

PAKETET INKLUDERAR

3 nätter i dubbelrum eller lägenhet på Tunet*, 3 dagars frukost, 2 dagars lunch matsäck, 2 dagars middag, 2 dagars topptur med guide, minibussar, tillgång till bastu 2 kvällar, tillgång till badtunna 1 kväll.

Pris per person: 9.500 kr

* Ett extra dygns logi (sön-mån) kan adderas för 500 kr/person.

BOKNING

Senast den 23 april. Skicka in er OSA via detta evenemang, så återkommer vi med bokningsbekräftelse och uppgifter om förskottsbetalning. Max antal för gruppen är 14 platser. 

För frågor: anton@hemavanadventure.se

Våra fjäll och guider

I området kring Hemavan har vi tillgång till en stor mängd fina toppturer i varierande svårighetsgrad, de flesta med väldigt korta approacher. Fjällmassivet Norra Storfjället erbjuder mängder med alternativ, en bit österut ligger det kända Ryfjällsmassivet som erbjuder turalternativ i alla väderstreck med åkning utför i nästan 1000 ihållande fallhöjdsmeter. Skulle väder- och snöförhållanden tyda på bättre förutsättningar västerut, i Norge, så har vi massor med alternativ inom en till två timmars körning med våra minibussar. Exakt vart turerna under weekenden går bestäms av våra guider innan och under själva eventet.

Josef Westerlund

Bergen är mitt arbetsrum. I bergen och naturen känner jag att jag verkligen lever, varje stund blir påtaglig. Jag fascineras av människor och kommunikation och njuter av att få skapa förutsättningar för samarbete, upplevelser och äventyr. Men bergen är inte bara äventyr, där finns också utrymme för eftertanke.    Jag har arbetat med friluftsliv sedan år 1999 och är auktoriserad internationell bergsguide (IFMGA).

Mitt huvudsakliga arbetsfält sträcker sig igenom Japan, hela Alperna och norra Skandinavien. Jag strävar efter att säkerhet, hög teknisk kvalitet och ledarskap ska genomsyra allt mitt arbete.

Anton Grindgärds

Fjällmassiven kring Hemavan utgör både mitt kontor och mitt vardagsrum året runt eftersom jag har förmånen att vara bofast här. Jag driver eget företag med huvudsaklig verksamhet inom lavinsäkerhetsbranschen och upplevelser utomhus året runt. Utöver ett högt säkerhetstänk och ett gott ledarskap så strävar jag alltid efter att maximera åkglädjen utgående från de förutsättningar som naturen levererar. Certifierad Fjälledare från Outdoor Academy samt Svelav lavintekniker och lavininstruktör. I grunden har jag en M.sc. i geologi och mineralogi.

Per Jannesson

Lokal företagare som driver guideföretag och återförsäljning av skid- och klätterutrustning. Utbildad Fjälledare från Storuman Folkhögskola samt lavintekniker och pistör.

Dela detta evenemang

bottom of page