top of page
hemavan_solnedgång.JPG

FJÄLLEN GÖR GOTT

Här finns vyer och vacker natur som gör gott för både kropp och knopp. Varmt välkomna till Tunet

 

Kvarnstensvägen 1| 925 93 Hemavan | 

E-post: info@tunet.se | Tel: 0954-305 00

OM TUNET

Tunet (tidigare Trolltunet) är en omtyckt anläggning mitt i byn Hemavan. Här har minnen skapats i generationer för både företag och privatpersoner.

På Tunet finns tillgång till lokala guider, 55 bäddar i hotellrum och lägenheter, matsal, konferensrum samt bastu och badtunna. Ett stenkast bort finns flygplats, vandringsleder, skoterleder, skidspår och nypistade backar. Allt som behövs för en härlig vistelse.

Sedan 2021 ingår Tunet i AM Group, en familjeägd koncern från Västerbottens inland. Med hjärtat för byn och med respekt för en hållbar natur hälsar vi er varmt välkomna att skapa fler fjällminnen.

Anläggning-tunet.jpg

VAD BETYDER TUN?

'inhägnad; gårdsplats'

Fornnordiskt ord för gårdsplan eller inhägnad betesvall. Ett tun uppstår när byggnader placeras så nära att de bildar en rumslig gemenskap. Precis så, vill vi att du som gäst ska uppleva Tunet.

Naturens alla skiftningar

“Den här kombinationen av mycket vatten och fjäll runt omkring, den tror jag är unik. Det är så många dimensioner i naturen som ger skiftningar och färger som förändras under dagen. Den kan man aldrig få framför en skärm.”

Stig Strand, guide

TA DEL AV VÅRT NYHETSBREV

Prenumerera på vårt nyhetsbrev som vi skickar ca 6 ggr/år

Tack för din registrering!
bottom of page