top of page

Via bil

Det absolut vanligaste transportsättet till Hemavan är via egen bil. Den internationella turistvägen "Blå vägen" passerar genom Hemavan och är en av Skandinaviens vackraste sträckor. Under högsäsong kan den vara vältrafikerad, så ta det försiktigt bakom ratten. 

För de av er som är intresserade av att hyra bil på plats, så kan det göras via Mabi.

Med flyg

Den lokala flygplatsen ligger 7 min gångväg från Tunet. Till oss kommer många gäster med skidväskan på axeln, för att checka in och påbörja sin vistelse i Hemavan. Du tar dig från Arlanda till Hemavan på 2h och 15 min. Välkomna!

Här bokar du din flygresa - populair.com
Mer info: Hemavan Tärnaby Airport

Via buss/tåg


Från Umeå till Hemavan går det bra att åka buss. Länstrafiken Västerbotten erbjuder dagliga turer från Umeå, via Lycksele och Storuman till Tärnaby och Hemavan. Längs vägen passerar du landskap med bäckar, fjäll och forsar. Väl framme så går det utmärkt att hoppa av bussen intill Tunet. Läs mer och boka på Länstrafiken.

Tågresan till oss från Stockholm är en kombination av tåg och buss. Antingen tåg Stockholm Central - Östersund, och därefter buss till Hemavan.

Det andra alternativet är tåg Stockholm Central-Umeå, och därefter buss till Hemavan.
Läs mer och boka på: SJ, Vy eller Norrtåg

Till fots​


Sommartid kommer gäster till fots, antingen från den klassiska Kungsleden eller från den nyinvigda Lapplandsleden. Oavsett vädersträck är de vandrande gästerna alltid varmt välkomna till Tunets gård och logi. Här kan de torka upp blöta vandringskläder, fylla på matförrådet och njuta av en god natt i sköna sängar.

På skidor


I Hemavan kryllar det av skidåkare på både längden och utför. Tunets närhet till både pistade backar och längdspår gör att vi ofta får gäster som uppskattar närheten till sin favoritaktivitet.

Med skoter


Vintertid händer det att våra gäster också anländer med skoter och lätt packning. Vanligtvis har de då färdats ett par timmar eller en heldag och kommer till oss för att övernatta och göra en dag och kväll i Hemavan. Skotergästerna kommer oftast från närliggande fjällområden såsom Ammarnäs, Kittelfjäll eller Arjeplogs-fjällen.

Via flyg
Viatå/buss
Via bil
Tillfots
skidor
skoter
bottom of page