top of page

mån 29 apr.

|

Tunet Hemavan

Valborgs Toppturspaket

Välkommen på en repris av fjolårets populära Toppturspaket i Hemavan. Eventet genomförs i samarbete med vårt lokala guideföretag Hemavan Adventure. Med sig har de Josef Westerlund, uppskattad IFMGA Bergsguide med lång erfarenhet av skidguidning i världens alla hörn.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Valborgs Toppturspaket
Valborgs Toppturspaket

Tid och plats

29 apr. 2024 14:00 – 02 maj 2024 14:00

Tunet Hemavan, KVARNSTENSVÄGEN 1, 925 93 Hemavan, Sverige

Om evenemanget

Ett komplett paket med toppturer i två hela dagar, tre nätters övernattning och skönt häng på Tunet, där vi också äter frukost och gemensamma middagar.

Toppturerna genomförs i följande grupper (max antal 12 st):

  • MIXAD GRUPP (6 platser) där vi gemensamt delar in oss i två mindre grupper beroende på tidigare erfarenhet samt önskemål om åksällskap.
  • KVINNOR (6 platser) där vi erbjuder en grupp reserverad exklusivt för tjejer och kvinnor som vill upptäcka toppturer tillsammans med andra.

BOENDE & MAT

Vi bor och äter frukost och middagar på Tunet, som ligger i hjärtat av Hemavan. Boendet erbjuds i dubbelrum och gemensamma lägenheter. Gästerna placeras utifrån hur man känner varandra. Alla garanteras eget sovrum.

PROGRAM

Måndag: Introduktion och säkerhetsgenomgång av våra guider.

Vi tänder eldstaden utomhus och presenterar oss för varandra.

Tisdag: Gemensam frukost, förberedelse av matsäck, topptur (6-8h).

Varm bastu, gemensam middag och häng i baren för den som vill.

Onsdag: Gemensam frukost, förberedelse av matsäck, topptur (6-8h).

Varm bastu och badtunna för den som vill. Gemensam middag och barhäng.

Torsdag: Gemensam frukost med avslutning. Hemresa.

PAKETPRIS

Paketet innefattar: 3 nätter i dubbelrum eller lägenhet på Tunet*, 3 dagars frukost, 2 dagars lunch matsäck, 2 dagars middag, 2 dagars topptur med guide, minibussar, tillgång till bastu 2 kvällar, tillgång till badtunna 1 kväll.

Pris per person: 10.500 kr

* Extra logi kan adderas i anslutning till paket-resan. Fråga oss vid bokning, så återkommer vi med förslag.

FÖRKUNSKAPER 

För samtliga grupper gäller följande: Du behöver ingen tidigare erfarenhet av toppturande, men bör behärska åkning i röd pist i varierande förhållanden. Helst har du provat lite offpist också. Turerna anpassas främst utgående från snö- och väderförhållanden men även gruppens mål och ambitioner diskuteras självklart. Vi inleder med grundlig genomgång av utrustning och teknik.

UTRUSTNING

  • Lavinsäkerhetsutrustning (transciever, sond och spade) är obligatorisk. Lavinryggsäck rekommenderas. Medtag egen eller låna av oss.
  • Skidutrustning för toppturer krävs (kan förbokas/hyras på Centrumliftens skiduthyrning)
  • Vid bekräftad bokning får ni en utförlig packlista.

BOKNING

Senast den 15 april. Skicka er OSA via detta evenemang så återkommer vi med bokningsbekräftelse och uppgifter om förskottsbetalning. 

För frågor om toppturer: anton@hemavanadventure.se

För frågor om boende & mat: info@tunet.se

Våra fjäll och guider

I området kring Hemavan har vi tillgång till en stor mängd fina toppturer i varierande svårighetsgrad, de flesta med väldigt korta approacher. Fjällmassivet Norra Storfjället erbjuder mängder med alternativ, en bit österut ligger det kända Ryfjällsmassivet som erbjuder turalternativ i alla väderstreck med åkning utför i nästan 1000 ihållande fallhöjdsmeter. Skulle väder- och snöförhållanden tyda på bättre förutsättningar västerut, i Norge, så har vi massor med alternativ inom en till två timmars körning med våra minibussar. Exakt vart turerna går bestäms av våra guider innan och under själva eventet.

Josef Westerlund

Bergen är mitt arbetsrum. I bergen och naturen känner jag att jag verkligen lever, varje stund blir påtaglig. Jag fascineras av människor och kommunikation och njuter av att få skapa förutsättningar för samarbete, upplevelser och äventyr. Men bergen är inte bara äventyr, där finns också utrymme för eftertanke.    Jag har arbetat med friluftsliv sedan år 1999 och är auktoriserad internationell bergsguide (IFMGA).

Mitt huvudsakliga arbetsfält sträcker sig igenom Japan, hela Alperna och norra Skandinavien. Jag strävar efter att säkerhet, hög teknisk kvalitet och ledarskap ska genomsyra allt mitt arbete.

Anton Grindgärds

Fjällmassiven kring Hemavan utgör både mitt kontor och mitt vardagsrum året runt eftersom jag har förmånen att vara bofast här. Jag driver eget företag med huvudsaklig verksamhet inom lavinsäkerhetsbranschen och upplevelser utomhus året runt. Utöver ett högt säkerhetstänk och ett gott ledarskap så strävar jag alltid efter att maximera åkglädjen utgående från de förutsättningar som naturen levererar. Certifierad Fjälledare från Outdoor Academy samt Svelav lavinexpert och lavininstruktör. I grunden har jag en M.sc. i geologi och mineralogi.

Robin Grindgärds

Utbildad vildmarksguide och certifierad fjälledare från Österbotten i Finland. Skidåkning, topptur och klättring är mina stora intresseområden. Friluftsliv och att vara ute på tur är för mig naturupplevelser, utmaningar, lärande och inte minst människomöten. Vad som någon gång i tiden började som min passion och hobby har lett till flera år av arbete i branschen, både i Sverige och resten av Norden. Förutom vildmarksguideexamen och fjälledarnormen är jag även utbildad lavintekniker (Svelav) och klippklätterinstruktör (SKF/UIAA).

Dela detta evenemang

bottom of page