top of page

Paddla med kanot och kajak i Hemavan

Uppdaterat: 17 juni

Att paddla i Hemavans sjöar är ett rogivande sätt att uppleva fjällen på. Njut av magnifik natur längs med friska fjällvatten.

Med närhet till naturen


Att paddla i fjällen är en unik upplevelse. Du omges av den friska fjälluften och de kristallklara sjöarna reflekterar fjällens omgivning på ett sätt du aldrig sett den förut.

Har du tur så ligger vattnet spegelblankt, så att du kan glida fram och njuta av den lugna, stilla omgivningen. Där det enda som hörs är naturen, paddeln när den rör vid vattenytan eller en fisk som vakar. Och blåser det lite, så blir upplevelsen en helt annan. Med mer fokus på aktiviteten, att manövrera dig bland vågorna och vara vaken i sinnet. Även det ett härligt fjällminne, där du får utmana dig själv lite mer.

En kvinna paddlar kajak i fjällsjö
kajakpaddling

Välj din paddling i fjällen

I Hemavan finns många olika vattendrag för en varierad paddling som passar alla. Du som är nybörjare eller åker som familj kan välja enklare turer. Medan du som är van i en kajak kan hitta längre, mer utmanande turer för ett fartfyllt äventyr. Vilket du än väljer blir upplevelsen lika härlig.


Fina vatten hittar du centralt i byn och med en kort bilfärd kan du hitta ännu fler. Passa även på att göra stopp vid Laisan eller Avanäset som har fina stränder för bad- och fikapaus.


tre personer paddlar kajak i fjällen
Guidad paddeltur

Guidade kajakturer

Tunet Hemavan erbjuder guidade kajakpaddlingar under sommaren. Passar utmärkt för vänner, familj eller kollegor. Med Erika som guide får ni vägledning av en erfaren kajakpaddlare, som delar med sig av sina bästa tips och råd längs turen.

Guidade paddlingturer erbjuds både i 3-timmars pass, som heldagsaktivitet eller med övernattning. Kontakta oss på info@tunet.se så berättar vi mer.


Uthyrning av kajak och kanot i Hemavan

Önskar du hyra egen kajak? På Tunet erbjuder vi uthyrning av kajaker. Klicka här för mer info och bokning >>

Att tänka på inför paddling

  • Klä dig efter temperaturen i vattnet, när den oftast är kallare än i luften.

  • Se över vädret. Starka vindar kan påverka balansen och styrning i kajaken.

  • Vatten kan vara strömmande, bär alltid flytväst.

  • Ta med torrt ombyte i en vattentät påse (så kallad drybag).

  • Planera din paddling och meddela din rutt till någon närstående om du paddlar på egen hand.


Comments


bottom of page