top of page

Sommarfiske i Hemavan Tärnaby

Hemavan bjuder på många vackra fjällvatten att testa fiskelyckan i. Runt om i byn har du nära till lugnare, stilla sjöar och mer avancerade drag som passar den typ av fiskare du är.


Fisket i fjällvärlden är mångsidigt. Här kan du flugfiska, långdragen, kast, latmete eller strömfiska. För många fiskare är omgivningarna en stor del av hela upplevelsen. i Hemavans sjöar är du omgiven av vackra vattendrag, vy över fjälltoppar och närheten till naturen.Hitta de fina fiskarna


Öring

Lokalt även kallad ”börting”. Öringen är lekfull av sig och befinner sig i strömmande vatten, hetaste stället att få napp är på strömkanterna. Kasta tvärs över strömmen och låt betet långsamt driva ner mot kanten, där öringen ofta inväntar passerande byten.

Röding

Rödingen är lurig och kan simma i stort sett vart som helst. Du hittar dem oftast på de lugnare, djupare vattnen. Rödingen vakar för det mesta i rak linje, det bästa är att ligga steget före och lägga betet där fisken förväntas dyka upp.


Guidad fisketur

Tunet erbjuder guidade turer med exklusivt fiske i unika fjällvatten. Vår guide Stig Strand kan vägleda dig med värdefulla råd för lyckat fiske. En tur med Stig ger dig möjligheten att fiska i vatten där allmänheten inte har tillträde.Några exempel på turer är


• Exklusivt sommarfiske i Ältsån & Laivabäcken, som sker i samarbete med Vindelfjällens Samecenter som ägs av medlemmar i Rans sameby. Fisket är kvoterat.

• Vi fiskar i Norges största övärld med bland annat kritvita och kalla laguner. Här fiskar vi efter många olika havsfiskar bl.a. torsk, sej, ur, långa, pigghaj och hälleflundra. Fisket sker under hela året, och allra bäst är det mellan september och maj.

• Lax & Havsöringsälvar inom 45 min med bil. Nära oss, på den norska kusten finns både små och stora älvar med en god lax- och öringsstam samt några med havsröding. Fisket startar kring midsommar med säsong för havsröding. Sedan kommer lax och havsöring. Havsöringen nappar till i slutet på september.

Läs mer under Guidade Turer i vår huvudmeny.

Viktigt att ha fiskekort


Finns att köpa här:

• På iFiske kan du köpa digitala fiskekort till 976 fiskeområden över hela landet.

• På Nature IT kan du köpa fiskekort för statliga vatten i Norge och Sverige

• Lokalt i Hemavan kan fiskekort köpas på: Hemavan Tärnaby Turistbyrå, Berglunds Järnia samt Cykel & Fiskecenter

댓글


bottom of page